...

Τι πρέπει να προσέξω πριν από την επιλογή μιας σχολής οδηγών

Τι πρέπει να προσέξω πριν από την επιλογή μιας σχολής οδηγών αλλά και κατά την διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων σε αυτήν

Θα πηγαίνατε σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών, σε ένα σεμινάριο ή σε μια οποιαδήποτε σχολή και θα δεχόσασταν να σας αφήσουν σε ένα υπολογιστή μόνο σας να κάνετε το θεωρητικό μέρος; Σίγουρα όχι. Γιατί λοιπόν να το κάνετε σε μια σχολή οδηγών;

Η θεωρία πρέπει να γίνεται με την ενεργή παρουσία του εκπαιδευτή για να έχει ενδιαφέρων το μάθημα και όχι να σας αφήσουν σε έναν υπολογιστή με ένα πρόγραμμα ή να σας δώσουν ένα βιβλίο και να διαβάσετε μόνοι. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον σωστό εκπαιδευτή, που σε συνδυασμό με μια δική του παρουσίαση στα μετρά των μαθητών, θα τους εκπαιδεύσει σωστά.

Από τις πρώτες ώρες τις θεωρίας θα καταλάβουμε αν υπάρχει μεταδοτικότητα και επικοινωνία με το δάσκαλο κι αν τελικά μας κάνει μάθημα ή μας αφήσει μόνους μας με έναν υπολογιστή. Αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που γίνεται το μάθημα, ζητάμε την καρτέλα μας και αλλάζουμε σχολή.

Η θεωρία είναι η μισή οδήγηση. Γιατί να σπαταλάτε χρόνο από τα πρακτικά μαθήματα σας για να λέτε θεωρία που έπρεπε ήδη να γνωρίζετε και απλά να την εφαρμόζετε στην πράξη; Γιατί να δίνετε ξανά και ξανά εξετάσεις θεωρίας χωρίς επιτυχία;

Τα μαθήματα οδήγησης πρέπει και είναι ατομικά, δηλαδή την ώρα της οδήγησης ο δάσκαλος να κάνει μάθημα σε ένα μαθητή και όχι σε δυο ή και τρεις καμία φορά ταυτόχρονα. Πολύ απλά, με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται οδήγηση. Απαιτήστε να κάνετε το μάθημα οδήγησης σωστά, να μην σας κάνουν οδηγό για τις δουλειές τους την ώρα μαθήματος σας και να μην οδηγάτε εσείς το αμάξι και ο δάσκαλος να δίνει οδηγίες στον άλλο μαθητή με το μηχανάκι μπροστά σας.

Η τιμή-το κόστος του διπλώματος πρέπει να είναι ξεκάθαρα από την αρχή. Ρωτήστε για την τελική τιμή. Απαντήσεις όπως «έλα και θα δούμε» ή «θα τα βρούμε στην πορεία», σημαίνουν ότι θα δώσετε πολύ παραπάνω από ότι είχατε συμφωνήσει αρχικά.

Η επιλογή μιας σχολής οδηγών δεν μένει μόνο σε ένα τηλεφώνημα που συνήθως ρωτάμε μόνο την τιμή αλλά σε όλα τα παραπάνω. Ένας σωστός δάσκαλος θα χαρεί να σας πει για την δουλειά του, την μέθοδο διδασκαλίας του αλλά και να σας δείξει τον χώρο του και την αίθουσα που θα σας κάνει το θεωρητικό μέρος.

Η οδήγηση δεν είναι παιχνίδι, το ότι οδηγάνε όλοι δεν σημαίνει ότι οδηγάνε και σωστά. Εάν γνωρίζω να οδηγάω και να αντιδρώ σωστά μπορώ να αποφύγω κάποιο ατύχημα ή έναν άλλο επικίνδυνο οδηγό. Εάν όχι τότε γίνομαι και εγώ μέρος του ατυχήματος.

Επικοινωνία

  • Τηλ.: 2810285639
  • Κιν.: 6944 380538
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση: Αθηνάς 5, πίσω από το 3ο Γυμνάσιο, Ηράκλειο